Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Korting op ons uurtarief

By 2 juli 2021augustus 12th, 2023No Comments

Eenvoudig tarief

Bij Mr. Berendsen Advocaten hanteren wij één duidelijk uurtarief zonder verborgen kosten. Voor sommige diensten bieden wij vaste tarief.

Pro deo (gesubsidieerde rechtsbijstand – “toevoeging”)

Wij werken ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Komt u niet in aanmerking voor pro deo? Wij geven korting!

Heeft u een bescheiden inkomen, geen of nauwelijks vermogen maar komt u niet in aanmerking voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan bieden wij een unieke korting op ons uurtarief. Bij Mr. Berendsen Advocaten vinden wij namelijk dat goede rechtsbijstand voor iedereen toegankelijk moet zijn. Onze korting maakt het mogelijk voor mensen met een middeninkomen en ondernemers met een bescheiden inkomen om hun recht te halen.

In onze praktijk zien wij veel mensen die net niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, omdat hun inkomen (net) te hoog is of omdat het een zakelijk geschil betreft. Zij moeten dan het reguliere uurtarief betalen en dat kunnen zij niet. Een gemiddelde procedure kost al snel 20 uur.

Hoe werkt het?

Voortbordurend op de tabel van de Raad voor de Rechtsbijstand hanteert Mr. Berendsen Advocaten een overzichtelijke tabel waarop duidelijk te zien is hoeveel korting u krijgt als u net niet in aanmerking komt voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand. U vindt de tabel op onze tarieven-pagina.

Hoe lager uw inkomen, hoe hoger de korting

Op de korting zijn dezelfde regels van toepassing die ook van toepassing zijn op gesubsidieerde rechtsbijstand. Net zoals bij de Raad voor Rechtsbijstand kijken wij naar uw inkomen en vermogen van twee jaar geleden.

Bewijs van uw inkomen in het peiljaar

Anders dan de Raad voor Rechtsbijstand hebben wij natuurlijk geen toegang tot uw inkomensgegevens bij de belastingdienst. U kunt ons eenvoudig zelf bewijs van uw inkomen (en dat van uw partner) sturen door een inkomensverklaring bij de belastingdienst op te vragen. U heeft daarvoor uw digid nodig. Het gaat om uw bruto jaarinkomen van twee jaar geleden (het peiljaar). Had uw uw inkomen (ook) buiten Nederland? Dan hebben wij vergelijkbaar bewijs nodig uit het buitenland.

Vermogen

Wat de vermogensgrens betreft passen wij dezelfde regels toe als die van toepassing zijn op gesubsidieerde rechtsbijstand. De actuele vermogensgrens vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Minimumbedrag

Het minimumhonorarium (incl. btw) dat u ons betaalt is gelijk aan de eigen bijdrage die u zou betalen als u nog net wel in aanmerking zou komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand (dus die van toepassing is op het hoogste inkomen waarbij nog wel gesubsidieerde rechtsbijstand wordt verleend).

Ook voor ondernemers!

Wij maken geen uitzondering voor zakelijke geschillen, dus ondernemers zijn net zo goed welkom om te profiteren van de korting.

Pas op! Wij kunnen niet alle zaken aannemen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand of de korting die hier wordt beschreven. Soms zitten wij helemaal vol en moeten wij keuzes maken. Wij vragen uw begrip.

Chat openen
1
Stuur ons een bericht/Send us a message/Envoyez-nous un message WhatsApp.