Skip to main content
Huurrecht

Help: mijn huisbaas wil alleen contant geld!

By 2 mei 2019juli 9th, 2021No Comments
Contant geld - cash - espèces

Als uw verhuurder de huur alleen contant wil ontvangen, heeft u mogelijk later een probleem om te bewijzen dat u heeft betaald. Hoewel de huurders in Nederland goed worden beschermd, geldt dat niet bij contante betalingen.

In sommige gevallen kan het belangrijk voor u worden om te bewijzen dat u altijd uw huur heeft betaald. Geen bewijs van betaling hebben kan de reden zijn dat u een rechtszaak of uw woning verliest. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat u bewijs verkrijgt.

De wet staat aan uw kant: Artikel 48 Burgerlijk Wetboek Boek 6 bepaalt dat de schuldeiser (dus de verhuurder) verplicht is om voor iedere voldoening een kwitantie af te geven, tenzij uit overeenkomst, gewoonte of billijkheid anders voortvloeit terwijl de schuldenaar (dus de huurder) de nakoming van zijn verbintenis kan opschorten, indien de schuldeiser niet voldoet aan dat voorschrift. Anders gezegd: u kunt de betaling weigeren zolang uw verhuurder weigert een bon te ondertekenen.

Heeft u vragen over dit onderwerp of over andere huurkwesties? Wij zijn advocaten in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in huurrecht. Bel ons op 020 6630339 of stuur ons een e-mail.

Chat openen
1
Stuur ons een bericht/Send us a message/Envoyez-nous un message WhatsApp.