Skip to main content
Huurrecht

Tijdelijke huurovereenkomst en huurprijsbescherming

By 2 mei 2019augustus 12th, 2023No Comments

Aanvangshuurprijs bij een tijdelijke huurovereenkomst

Heeft u een tijdelijke huurovereenkomst en denkt u dat u teveel huur betaalt? Ook u wordt in dat geval beschermd door de wet. U kunt namelijk aan de Huurcommissie vragen om de aanvangshuurprijs te bepalen aan de hand van het aantal punten dat uw woning waard is tot zes maanden na afloop van de tijdelijke huurovereenkomst. Als u na die bepaalde tijd blijft wonen in het gehuurde, dan wordt de huurovereenkomst van rechtswege voor onbepaalde tijd verlengd. Vertrekt u na de bepaalde tijd, dan heeft u ook belang bij zo’n vaststelling, omdat het kan zijn dat u teveel heeft betaald. U heeft in dat geval bij een lagere huur met terugwerkende kracht recht op terugbetaling van het verschil.

Onderzoek Huurcommissie

Wel moet u erop bedacht zijn dat het onderzoek door de Huurcommissie moeilijk kan zijn als u niet meer in het gehuurde woont, want de verhuurder en de nieuwe bewoner kunnen medewerking weigeren. U dient aan de Huurcommissie aan te tonen dat u moeite heeft gedaan om de nieuwe bewoner en de verhuurder te laten meewerken aan het onderzoek in de woning. Dat kunt u doen met een aangetekende brief die u zend naar de verhuurder en een andere aan de nieuwe bewoners van het gehuurde zodra de huurcommissie u heeft meegedeeld wanneer het onderzoek in de woning zal plaatsvinden en de eventuele reacties erop.

Heeft u vragen over dit onderwerp of over andere huurkwesties? Wij zijn advocaten in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in huurrecht.

Chat openen
1
Stuur ons een bericht/Send us a message/Envoyez-nous un message WhatsApp.