Skip to main content
AlgemeenGeen onderdeel van een categorie

Whatsapp als bewijs sturen naar uw advocaat

By 29 september 2023No Comments

Hieronder leggen wij uit hoe u het beste bewijs in de vorm van Whatsapp reproduceert.

Export

Of u nu gebruik maakt van een Android telefoon of een iPhone, u kunt de uitwisseling van berichten tussen u en een ander per Whatsapp exporteren. In Android opent u de betreffende conversatie en opent u het menu. Vervolgens kiest u Meer en vervolgens Chat exporteren. Daarna klikt u op Media bijvoegen en tenslotte kiest u de manier waarop u alles wilt opslaan. U kunt kiezen om het op te slaan op uw telefoon, maar u kunt ook kiezen voor het verzenden van het bestand naar uw e-mail, zodat u het resultaat kunt bewerken op uw computer. Als het programma vraagt of u media wilt verkleinen, kies dan de optie “niet verkleinen”.

Kijk eventueel op Youtube

Als u op Youtube zoekt op “Whatsapp export chat” vindt u voorbeelden.

Beperkingen bij grote bestanden

Het kan zijn dat een deel van de chat niet wordt opgeslagen als u “met media” kiest. Dat kan het geval zijn als u heel erg veel heeft gechat met de betreffende persoon. U kunt dat eenvoudig zien door het resultaat te inspecteren: is het niet compleet? Doe de export dan opnieuw, als het belangrijk is om eerdere chats ook op te nemen en kies dan voor de optie “zonder media”.

Resultaat

Het resultaat is een tekstbestand “Whatsapp-chat met xxx.txt” en andere bestanden (de media-bestanden). U slaat alles op in een map die u daarvoor op uw computer maakt.

Selecteer belangrijke onderdelen

U bent dan nog niet klaar, want u moet de export bewerken zodat daarin alleen nog maar staat was voor uw zaak belangrijk is. Als u dat niet doet heeft u anders mogelijk een veel te groot bestand en dan zou uw advocaat dat moeten bewerken. U opent het tekstbestand om het te bewerken en u moet eruit alle regels verwijderen die voor uw zaak niet van belang zijn.

Steeds als u één of meer regels verwijdert plaatst u teken dat u dat gedaan heeft: (…). Zo kan iedereen zien dat één of meer berichten zijn verwijderd.

Verwijder niet relevante mediabestanden

Ook verwijdert u de verwijzingen naar mediabestanden die niet van belang zijn voor uw zaak en u verwijdert de betreffende mediabestanden (foto’s, geluid, video’s, pdf-bestanden, etc.) uit de map, waarin deze zijn opgeslagen die mediabestanden.

Resultaat

Als u klaar bent met het bewerken van het tekstbestand is het, als het goed is, veel kleiner dan voorheen en bevat het alleen nog relevante informatie en steeds als u één of meer regels heeft verwijderd het weglatingsteken (…).

Stuur ons het bewijs

Het resultaat slaat u op en u verzendt aan uw advocaat vervolgens de inhoud van de computermap waarin dat tekstbestand staat en de overgebleven, dus relevante mediabestanden. U mag dat ook doen in een ingepakt formaat zoals zip of tar als u weet hoe dat moet.

Chat openen
1
Stuur ons een bericht/Send us a message/Envoyez-nous un message WhatsApp.